SERVICII DE MEDIERE CRAIOVA (Birou Mediere Craiova)

Metoda alternativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabilaeste oferita prin SERVICII DE MEDIERE CRAIOVA (Birou Mediere Craiova)

Medierea:

 – Metoda alternativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persone specializate, in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate;

 – Metoda prin care partile aflate in conflict, indrumate de o terta persoana, independenta si cu pregatie profesioanala, cauta si gasesc impreuna solutii pentru conflictul existent intre ele.

 – Proces voluntar pentru rezolvarea disputelor , parţile fiind libere să decidă dacă participă in mediere şi dacă acceptă acordul rezultat;

SERVICII DE MEDIERE CRAIOVA

SERVICII DE MEDIERE CRAIOVA

Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze comunicarea dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Mediatorul, in cadrul procesului de medierea, trebuie sa puna bazele procesului de gandire diferita pentru si cu clientii sai, sa aiba mai multa rabdare si intelegere decat clientii , sa aiba mai multa speranta  / sa creeze speranta pentru acestia.

Medierea este mai putin constisitoare decat un proces in instanta, atat din punct de vedere emotional, cat si financiar. Dat fiind ca intreaga procedura este confidentiala, partile implicate isi pastreaza nestirbita reputatia si evita dezvaluirile publice din jurul unor evenimente ce le privesc doar pe ele.

Cand se poate recurge la mediere?

Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege.
Persoanele fizice sau persoanele juridice au dreptul de a-si solutiona disputele prin mediere atat in afara, cat si in cadrul procedurilor obligatorii de solutionare amiabila a conflictelor prevazute de lege.

Beneficii:

  • O a treia parte neutra se ocupa special de explorarea si intelegerea intereselor tuturor partilor implicate in conflict.
  • Medierea reduce semnificativ timpul pierdut in detrimental familiei sau al afacerilor tale.
  • Medirea permite partilor sa ia in considerare cea mai larga si generoasa gama de solutii posibile necesare ajungerii la un acord.
  • O mediere eficace repara adeseori relatiile familiale si limiteaza deteriorarea pe termen lung a reputatiei si a relatiilor in afaceri.
  • Cand este cazul, medierea ajuta colegii de serviciu, sefii si pe ceilalti implicati in viata unei firme sa creasca nivelul comunicarii si pe cale de consecinta cel al increderii reciproce.
  • Medierea este non-adversariala. Fiecare in parte este tratat cu respect. Nimeni nu castiga stirbind imaginea celuilalt, luptand impotriva celuilalt.
  • Medierea ofera ocazia rezolvarii convenabile a problemelor si permite partilor sa gaseasca propriile solutii la provocarile cu care se confrunta.
  • Acordurile de mediere sunt puse in practica intr-o mai mare masura decat deciziile unor arbitri comerciali sau sentintele unor judecatori.
Ultima actualizare: [insert_php] echo date(‘d.m.Y – G:i’);[/insert_php]
Rating 4.2 - Google