PROGRAMUL START-UP NATION 2022 – INFIINTARE FIRMA CRAIOVA

Românii care vor să facă mici afaceri vor putea participa la o nouă sesiune de înscriere în programul Start-Up Nation, ediția 2018, din luna aprilie, a susținut ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, în cadrul unei declaraţii de presă. El a spus că în acest moment există în bugetul pentru 2018 suma de 700 de milioane de lei alocată acestui program, iar la prima rectificare va cere diferenţa de până la 2 miliarde de lei.

CINE POATE APLICA in cadrul START-UP NATION 2018?

Societatile cu forma de organizare: SRL, SRL-D. Daca in 2017 puteau aplica societatile infiintate dupa 31.01.2017, pentru 2018 inca nu stim ce firme vor fi luate in considerare in functie de data inregistrarii la Registrul Comertului.

Nu au datorii la bugetul de stat. Codul CAEN pe care aplica este activ la data depunerii decontului.

Nu sunt eligibile  urmatoarele coduri CAEN

CARE ESTE VALOAREA NERAMBUSABILA in cadrul START UP NATION?

Infiintare SRL - Start-UP Nation 2018

Infiintare SRL – Start-UP Nation 2018

Finantarea de la stat este in valoare de 200.000 lei reprezentand 100 %. Contributia beneficiarilor de proiecte este 0 lei. Cheltuiala cu TVA-ul aferenta, mai nou,este eligibila in cadrul programului START-UP NATION 2018.

CARE SUNT CHELTUIELILE ELIGIBILE in cadrul START UP NATION?

Cheltuielile eligibile pe programul START UP NATION pot face parte din urmatoarele: echipamente tehnologice, aparate de masura si instalatii de masura, autoutilitare din categoria N1, N2, N3, echipamente IT, mobilier, realizarea unei pagini web ( 8000 lei ) , chirie 12 luni  pentru perioada de implementare a proiectului, consultanta ( limita 8.000 lei ).

CARE SUNT OBLIGATIILE ?

Crearea a unui loc de munca si mentinerea acestuia pe o perioada de 2 ani incepand cu anul urmator implementarii proiectului.  Norma intreaga pentru un loc de munca poate fi impartita in fractiuni de norme.

O alta obligatie este raportarea catre AIPPIMM pe o perioada de 3 ani.  Bunurile achizitionate prin proiectul nu pot fi instrainate/ vandute pe aceasi perioada de 3 ani.

CUM SE FAC INSCRIERILE?

Inscrierea se face pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, si anuntul de lansare se face cu cel putin 5 zile inainte. Perioada estimativa aprilie – iunie 2018. Inscrierea on-line se desfasoara in sesiuni de 30 zile calendaristice, pana la epuizarea bugetului alocat programului. Dupa terminarea inscrierilor se vor evalua proiectele in functie de punctajul optinut.

Salvează

Rating 4.2 - Google